Katja til Krim!

For hver gang jeg ser det norske landslaget eller Larvik spille, øker håndballinteressen min, kjenner jeg. Mye av æren for dette skal tilfalle Katja Nyberg, som har vært min favorittspiller en stund nå. Hun kaster langpasninger som ingen (absolutt ingen) andre, har øyne både i nakken og i ørene, og må vel være verdens aller beste ”hovmester” (”Det er bare de beste restaurantene som har slike hovmestere”, som Harald Bredeli sa det). I tillegg er hun en levende vegg i forsvar, og en snapper av rang. Skal glatt innrømme at hun har en del å jobbe med når det gjelder skudd, noe hun også selv har innsett. Som Aftenposten skriver: ” Katja Nyberg. Verdens beste pasningslegger. Enorm spilleforståelse og steinhardt skudd. Er også blitt en god forsvarsspiller”.

Nå har altså Katja vært sju år i Larvik. Det er ikke vanskelig å forstå at hun nå ønsker seg et annet sted en stund; jeg hadde i det lengste håpt at dette andre stedet ville bli Ikast (Mortensen-Daugaard-Katja-Hammerseng-Brødsgaard-Batinic-?, ville blitt en fantastisk sjuer), men den gang ei. For i dag bekreftet Katja at valget falt på Krim Ljubljana. For så vidt en absolutt god klubb, men jeg skulle gjerne sett henne i Danmark i stedet. Både Viborg og Aalborg virket å være interesserte, men, ærlig talt, Viborg har Skov, Zhai og Kiærskou på venstre back/playmaker. Det er ikke enkelt å spille seg inn på laget der. Aalborg, derimot, hadde hatt god bruk for henne. Med Lecusanu, Holme Astrup (som vurderer å legge opp), Kr. Lunde og Rikke Nielsen, holder, med all respekt, på langt nær samme klasse.

Men så ble det altså Krim Ljubljana, og en ettårskontrakt. Akkurat d�t er jeg veldig godt fornøyd med, forhåpentligvis får vi se Katja tilbake i Larvik om ett og et halvt år, sammen med Gro. Katja sa selv at nettopp Gro var den eneste som kunne fått henne til å droppe Krim-overgangen, som hun bestemte seg for allerede i november. For, hadde Gro gått til, hadde Katja blitt. Oi, for et lag det kunne blitt. Rantala-KMJ-Katja-Gro-Hilmo-Riegelhuth-Duvholt. Ja takk. Men kanskje får vi se de fleste av disse om ett og et halvt år? Rantala begynner å dra på årene, hun har passert 36, så det spørs hvor lenge hun blir stående. Mimi Kopperud Slevigen er ikke god nok for en klubb i europatoppen, så dermed må man finne noen annen. KM har vel kontrakt med Larvik i to eller tre år til, og det er ingen grunn til å bytte henne ut. Gros kontrakt går ut om ett år, tror jeg, og hun har sagt at hun vil tilbake til Norge igjen med tiden. Dersom hun ikke vil til Larvik har de jo Birgitte Sættem, som er veldig god, og den alltid skadde Tonje Larsen. Hilmo har vel også to- eller treårskontrakt, og blir trolig i Larvik. Riegelhuth signerte en toårskontrakt like før EM, men angrer nå litt, og vil til Danmark. Blir spennende å se om det skjer noe der. Og hun er tross alt bare 20 ennå. Duvholt, derimot, vurderer å legge opp. Det er bare å håpe at hun velger å fortsette; hun er en veldig god høyrekant (Norges beste, sammen med Aamodt), og ikke mer enn 30 år. Fridrikas er nå 38, og spiller ennå i Slagelse, så hvorfor ikke? 🙂 Vigdis Hårsaker, derimot, virker å ønske seg tilbake til Byåsen, som på sin side kommer til å få et sterkt lag om noen år. Men dersom Linka stikker til Danmark, får nok Hårsaker fast plass i Larvik-sjueren, og da blir hun nok der. Lurer litt på hvem Larvik henter inn til å erstatte Katja, jeg. Det kan jo være at de lar Tine Kristiansen få fast plass på laget, selv om jeg ikke synes hun er god nok. Så, mitt tips til LHK-rekke neste år: Rantala-KMJ-Kristiansen-Sættem-Hilmo-Hårsaker-Duvholt. Tipper Linka går til Danmark, og Larsen skader seg igjen.

Men Krim har jo en del gode spillere de �g. På venstrekanten har de Tanja Oder, som er blant verdens absolutt beste i sin posisjon. På venstre back har de fra før Natalia Derepasko, som er en god skytter, og som kan avlaste Katja når hun trenger hvile, eventuelt spille i midten. Maryna Vergelyuk er en god midtback, mens de på streken både har Liudmila Bodnieva og Deja Doler. Førstnevnte er imidlertid ønsket av Slagelse. Jeg håper hun blir i Krim; det kan bli gøy å se verdens beste venstreback sammen med verdens beste strek :smile:. På høyre back spiller Anja Freser, som er en god spiller, verken mer eller mindre. På den høyre kanten er Olena Yatsenko blant verdens aller beste. Når det gjelder målvaktene er jeg mer usikker. Andrea Farkas er vel kanskje førstemålvakt. Vet ikke hvor høyt nivå hun holder, men jeg går ut i fra at dette er deres svake punkt, noe som dessverre kan føre til at de ikke får utnyttet Katjas kontringsballer. Men nå kom jeg på at de jo har Dinu, og hun er god…

Kanskje dette vil føre til at TV2 vil sende Krims kamper fra CL neste år? Vi kan jo håpe. Og husk at Katja ikke forlater Larvik før til våren. Altså er det mulig å se henne i Larvik-drakta et halvt år til (eller hva, TV2?)

Author: Mads

Feminist, sosialist, målmann og stolt revolusjonær

Leave a Reply

Your email address will not be published.